Monday, 14 January 2013

Home » , » Ostematrix Sumber Kalsium Terbaik Menghalang Osteoporosis

Ostematrix Sumber Kalsium Terbaik Menghalang Osteoporosis

Kalsium merupakan nutrien yang penting untuk memastikan kesihatan tulang terutama apabila umur seseorang itu menginjak ke 40 tahun, jisim tulang mula menurun lebih cepat. Dan kerana itulah juga kita dilambakkan dengan iklan-iklan minuman susu sebagai sumber kalsium tambahan bagi mereka yang sudah berusia.
 
Ternyata golongan wanita yang sudah putus haid (menopause) atau mengalami kitaran haid yang tidak teratur, usia melebihi 40 tahun serta mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat adalah golongan yang berisiko tinggi mengalami kerapuhan tulang atau juga dikenali sebagai osteoporosis.
 
Osteoporosis berlaku apabila terdapat pengurangan dalam komponen tulang (samada mineral dan serat kolagen, atau kedua-duanya) menjadikan ia lebih poros lalu terdedah kepada risiko tulang pecah atau patah.
 

Bagaimana memilih produk kalsium terbaik?

  1. Produk kalsium yang terbaik mengandungi vitamin D dan magnesium
  2. Elakkan memilih produk yang diperbuat dari tulang dan dolomite bagi mengelakkan keracunan plumbum  
  3. Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin semasa proses menyerap mineral.
  4.  
Semestinya Ostematrix (Kalsium) dari Shaklee menepati piawaian di atas dengan cemerlang!
 
ostematrix kalsium vitamin d

Keistimewaan Ostematrix Shaklee

Bukan sekadar kalsium, namun turut mengandungi:
  1. Vitamin D - meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Kekurangan vitamin D mengurangkan penyerapan kalsium dan penyimpanan mineral dalam tulang.
  2. Magnesium - Menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan pembentukan batu karang atau batu hempedu.
  3. Zink, boron, maganes, kuprum - Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang arthritis.
 
Hargailah tulang anda dan berusahalah mendapatkan matriks tulang yang terbaik. Place your order now! 
 
------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment