Friday, 18 January 2013

Home » » Cinch Shake Bantu Turunkan Berat Badan

Cinch Shake Bantu Turunkan Berat Badan

Pernah tak terjadi pada diri sendiri, mahupun dikalangan rakan-rakan yang ingin kurus dengan mengamalkan diet yang ketat dapat mencapai berat yang diidami, namun apabila mula makan secara normal, berat badan naik mendadak malahan lebih besar dari yang sebelumnya?

Bukan mudah ingin kurus dengan mengamalkan diet kerana seseorang itu perlu berdisiplin dan sabar kerana ingin kurus bukan semudah ABC, dan dalam masa sehari dua. Antara penyebab diet yang gagal adalah:
  1. Kebanyakan orang yang mengamalkan diet mengalami kekurangan nutrisi kerana mencatu makanan yang diambil. Akibatnya badan akan mengalami kekurangan nutrien dan kalori.
  2. Diet yang ketat dengan mengehadkan pengambilan kalori seterusnya memperlahankan kadar metabolisma. Dengan diet yang berkalori rendah, bukan lemak yang dibuang, tetapi otot berdaging yang hilang, membuatkan kita lemah dan lesu. Apabila tisu otot kurang, makan kuranglah kalori yang dibakar. Ini kerana kalori dibakar oleh otot-otot.
  3. Kebanyakan diet tidak mendisplinkan diri kita untuk mengubah gaya hidup. Seseorang itu akan cenderung kembali ke tabiat lama sebaik sahaja pelan diet tamat. Hasilnya, berat badan akan naik semula malah ada yang lebih besar berbanding sebelumnya.
  4. Gagal kawal nafsu makan. Cabaran yang paling besar adalah mengawal nafsu makan. Pastikan anda makan kerap, makanan yang berkualiti dan jangan tak makan. Sekiranya anda berlapar, anda akan cenderung makan lebih banyak daripada biasa.
Kebanyakan diet, anda kehilangan lemak dan otot. Apabila anda kehilangan otot, anda kehilangan keupayaan untuk membakar lemak, dan merendahkan kadar metabolisma. Tips menurunkan berat badan yang betul adalah dengan memelihara otot.
 
Cinch Shake Shaklee merupakan pilihan yang terbaik untuk menguruskan badan kerana:
  • Mengandungi protein dari soya non-GMO. Protein membina sel-sel otot untuk pembakaran kalori. Makin besar otot, maka makin banyaklah kalori yang dibakar.
  • Mengandungi nutrisi yang lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan
  • Mengandungi serat yang tinggi, memberi rasa puas dan kenyang
  • Peningkatan asid amino (leucine) membantu memelihara jisim otot dan pada masa yang sama membakar lemak
  • Indeks glisemik yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Ringkas disediakan disamping rasanya yang lazat. Ada 3 perisa iaitu Latte, Chocolate dan Vanila.
 
------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment