Monday, 2 July 2012

Home » , » Vitamin Supplements Shaklee Terbaik?

Vitamin Supplements Shaklee Terbaik?

Vitamin supplement terbaik pastinya menjadi pilihan mereka yang mementingkan kesihatan. Ya, benar. Memilih vitamin bukan seperti membeli baju. Pilih yang paling cantik/mahal/murah, etc.. bila tak suka, beli lain. Ini kerana elemen vitamin itu akan berada dalam tubuh kita.

TAHUKAH ANDA : FDA (Food & Drug Administration) telah menjalankan ujian terhadap 324 jenis vitamin untuk menguji kandungan plumbum, dan hanya 4 JENIS SAHAJA yang bebas plumbum!


Tidak keterlaluan jika saya katakan, daripada anda mengambil vitamin yang salah, adalah lebih baik tidak mengambil supplement langsung!


Jadual di atas menunjukkan ujian yang dijalankan dengan kerjasama University of California Barkeley School of Public Health ke atas 3 kumpulan:-
  • Pengamal vitamin Shaklee
  • Pengamal vitamin jenis lain
  • Tidak mengamalkan sebarang vitamin

Dari ujian di atas menujukkan bahawa… pengambilan Shaklee jauh lebih baik dari suplemen lain, dan terdapat keadaan yang mana tidak mengambil suplemen adalah lebih baik daripada mengambil suplemen selain Shaklee. Kenapa?
  • Lambakan vitamin sintetik
  • Kebanyakan produk vitamin tidak menjalankan ujian klinikal (walaupun tak perlu, tapi Shaklee buat ujian ni)
  • Supplement lain ada yang mengandungi bahan berbahaya

Jadi, untuk kesihatan anda, jangan kedekut dengan mengatakan “Shaklee mahal lah, saya nak makan vitamin murah-murah je”

Adakah kesihatan kita semurah itu?

Fikir-fikirkan…

-----------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment