Monday, 9 July 2012

Home » , , , » Bertenaga Dan Senang Bersalin dengan MEALSHAKE

Bertenaga Dan Senang Bersalin dengan MEALSHAKE

Bertenaga Dan Senang Bersalin dengan MEALSHAKE

mealshake shaklee
p/s btw ini bukan gambar sahabat saya ye:) tak sempat snap gambar semalam:)

Semalam pergi melawat sahabat baikku yang baru sahaja melahirkan bayi ketiganya. Kali ni tercapailah hasrat untuk mendapat 'baby boy' setelah kedua-dua sebelum ini adalah puteri.Sembang-sembang dengannya semasa datang melawat, katanya ini kali pertama dia bersalin tanpa menggunakan sebarang ubatan. Kedua-dua kelahiran terdahulu beliau mengambil epidural tetapi kali ini belum sempat nak ambil, sampai hospital dah buka 7cm. Alamak, hati dah berdebar sebab dia ni macam diriku juga jenis tak tahan sakit.Tapi teruja juga mendengarkan ceritanya. Sebelum pergi hospital dia ada bawa bekal MEALSHAKE SHAKLEE sebagai memberikan tambahan tenaga padanya semasa bersalin. Ini kali pertama beliau mencuba semasa melalui proses bersalin. Apa yang saya pun teruja mendengarnya, bila katanya bersalin kali ni tenaga memang berlainan dari yang terdahulu. Tenaganya lain macam, mudah sangat. Sakit kontraksi pun tidaklah terlalu kuat. Pendek kata sangat mudah bersalin kali ini. Alhamdulillah....

Balik dari melawat daku tersenyum sendiri, memang betul pun Mealshake kan berupa multivitamin dalam bentuk serbuk, jadi daripada minum air lain untuk dapatkan tenaga semasa meneran tu, apa salahnyamencuba mealshake kan. Tenaga yang sangat kita perlukan terutama masa meneran tu. Bila 'push' dalam keadaan yang tiada tenaga dan badan lemah, risiko pun makin tinggi.

Lepas ni jangan lupa kawan-kawan bolehla cuba mealshake jika inginkan tenaga yang lebih ye:)
TAHNIAH sahabatku:)
credit
------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

* Entri ini adalah berdasarkan testimoni/pengalaman pengguna dan hasil dari setiap pengguna mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment