Monday, 9 July 2012

Home » , , , » Vitamin Shaklee - Kegemaran Ibu-Ibu Menghadapi Bulan Puasa

Vitamin Shaklee - Kegemaran Ibu-Ibu Menghadapi Bulan Puasa

Vitamin Shaklee - Kegemaran Ibu-Ibu Menghadapi Bulan Puasa

Ramai ibu-ibu yang sudah mengakui keberkesanan supplement Shaklee ini. Saya taknak cakap banyak. Jom sama2 baca testimoni dari salah seorang customer yang mengambil supplement ini.


Apakah vitamin2 tersebut?


Vitamin2 tersebut adalah terdiri daripada Vitalea, Alfalfa, Vitamin C, B Complex, ESP dan Ostematrix.

Secara ringkasnya peranan atau fungsi setiap vitamin adalah seperti berikut:

B Complex - untuk  keperluan pertumbuhan otak dan emosi. Berdasarkan testimoni yang didapati, ibu yang hati serta emosinya tenang serta ceria lebih mudah menghasilkan susu.

Vitamin C - fokus kepada sistem imun badan. Selain itu, ibu juga turut mendapat bonus kerana Vitamin C merupakan komponen penting pembentukan kolagen.

Vitalea - merupakan multivitamin lengkap dengan 28 nutrient penting termasuk 12 jenis vitamin dan 7 jenis galian untuk pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh.

Alfalfa - sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Ostematrix - merupakan formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Ia membantu ibu supaya cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.

ESP - membekalkan 14 gram non-GMO protein soya berkualiti tinggi dilengkapi dengan semua asid amino perlu termasuk 9 asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Sama seperti Alfalfa, ESP juga sangat2 membantu menggalakkan penghasilan susu.
Selain itu, ESP juga berfungsi supaya dapat berpuasa dengan lebih bertenaga. Saya juga amalkannya dan saya sukakannya. Walaupun berpuasa, saya tak lah melepek je sepanjang hari :D

Kenapa vitamin2 ini dikatakan sangat berkesan?


Komponen utama susu ibu ialah PROTEIN dan KALSIUM. Jadi pengambilan ESP sebagai sumber protein utama untuk ibu menyusu memang sangat-sangat membantu dalam menggalak penghasilan susu ibu. Selain itu, protein membantu penghasilan sel2 baru yang sihat dimana sel2 yang sihat sangat diperlukan supaya vitamin dapat diserap dengan lebih baik.

Manakala pengambilan Ostematrix pula diperlukan kerana bayi mendapat bekalan kalsium melalui susu ibu. Ibu yang menyusu memerlukan bekalan kalsium lebih daripada biasa untuk pertumbuhan gigi serta tulang bayi. Sekiranya bekalan kalsium tidak mencukupi, sumber kalsium akan diambil daripada tulang dan gigi ibu dimana risiko osteoporosis mungkin berlaku.

Fungsi vitamin selebihnya pula untuk memastikan kesihatan tubuh badan ibu yang menyusu. Haruslah diingatkan bahawa ibu menyusu perlukan kesihatan yang bagus supaya cukup fit untuk menghasilkan susu. Ini kerana, badan yang letih juga menghadkan pengeluaran susu.

 

Siapa yang perlukan vitamin2 ini?


1) Ibu yang mengalami masalah penyusuan. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

2) Ibu yang baru mula nak menyimpan stok susu atau mempunyai stok susu yang sedikit.

3) Ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam.

4) Ibu yang sedang relaktasi atau induce relactation.

Berminat? Hubungi saya untuk tempahan sekarang. Cepat2 sediakan stok sebelum terlambat untuk hadapi bulan puasa nanti.
------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

* Entri ini adalah berdasarkan testimoni/pengalaman pengguna dan hasil dari setiap pengguna mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment