Tuesday, 17 June 2014

Home » , , » Phytocol-ST Atasi Masalah Kolesterol Secara Semulajadi

Phytocol-ST Atasi Masalah Kolesterol Secara Semulajadi

Masih belum terlambat rasanya untuk saya war-warkan produk terbaru Shaklee yang dilancarkan semasa National Conferencenya pada 8 Jun yang lepas. Lumrah setiap tahun Shaklee akan lancarkan produk terbarunya. So tahun ni produk terbaru Shaklee adalah Phytocol-ST.

phytocol shaklee
 
Phytocol-ST Shaklee ialah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal berkesan untuk menyekat penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL.
 
Sebenarnya terdapat 2 jenis kolesterol dalam darah kita:
 • Lipoprotein ketumpatan rendah (LDL) boleh membentuk plak dan menyumbat arteri, seterusnya meningkatkan risiko serangan jantung dan strok. Lazimnya ia dikenali sebagai ‘kolesterol tidak baik’.
 • Lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL) atau kolesterol ‘baik’ dapat menyingkirkan kolesterol tidak baik dengan membawanya ke hati untuk disingkirkan.
Mengikut Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan pada 2011, satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Paras kolesterol darah yang tinggi ni siapa2 pun boleh alami, bukan orang yang berusia saja ye. Semakin tinggi paras kolesterol, maka semakin tinggilah risiko mendapat penyakit jantung. Dan jangan diambil remeh tentang ni sebab penyakit jantung adalah pembunuh nombor satu di Malaysia.
 
So, paras kolesterol HDL yang tinggi dan paras kolesterol LDL yang rendah hendaklah dikekalkan untuk melindungi diri daripada penyakit kardiovaskular.
 
Terdapat beberapa cara untuk kurangkan paras kolesterol dalam darah:
 • Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut air. 
 • Lakukan aktiviti fizikal dengan kerap.
 • Kurangkan berat badan berlebihan.
 • Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) mengesyorkan penambahan 2,000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian untuk merendahkan paras kolesterol secara semula jadi. 
 

Bagaimana Fitosterol Bertindak?

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapan dalam usus. Ini bermakna bahawa semakin banyak Fitosterol yang diambil, maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang untuk merendahkan paras kolesterol LDL.

kolesterol

 

Keistimewaan Shaklee

 • Rumusan beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. 
 • Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
 • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol LDL dalam lebih 80 kajian.
 • Membekalkan 100% nilai harian fitosterol sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). **
 • Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

** Saranan NIH untuk merendahkan kolesterol: makan makanan kurang lemak tepu dan kolesterol, bersenam, kurangkan berat badan, ambil lebih banyak serat larut air, dan amalkan pengambilan 2,000mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.

Bertindaklah dengan bijak, lindungi diri dan orang tersayang dari sebarang risiko penyakit yang disebabkan oleh paras kolesterol yang tinggi.

------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment