Tuesday, 10 June 2014

Home » , , , , » Perbezaan Dan Manfaat Vitamin C Shaklee

Perbezaan Dan Manfaat Vitamin C Shaklee

Bila saya ternampak botol Vitamin C mesti saya akan teringatkan anak2 saudara saya. Mereka memang gemarkan Vitamin C sampaikan kena sorokkan Vitamin C tu. Kalau tidak memang sampai habislah mereka kerjakan. Ingat makan Vitamin C tu macam makan gula2..hehe

Badan kita memang perlukan Vitamin C kerana fungsinya membantu pembentukan serta pembaikan kolagen yang merupakan komponen penting dalam kulit manusia. Kekurangan Vitamin C akan menyebabkan kulit lebih tua dari usia. Sebab tu ada terjadi kan bila kita salah anggar umur seseorang tu..ingatkan dah berusia tapi sebenarnya masih muda lagi.

Vitamin C juga penting untuk sistem ketahanan badan. Kalau pergi ke klinik bila demam, selsema etc pastinya doktor akan bekalkan sekali Vitamin C bersama2 ubatan yang lain. So bila badan mula rasa tak sedap cepat2lah telan Vitamin C untuk boost immune system badan.

Vitamin C mana2 brand pun sama? Owh tidak sama sekali. 

vitamin c shaklee

APAKAH KEISTIMEWAAN DAN PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE DENGAN VITAMIN C BIASA?

 
 1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan2. Vitamin C adalah vitamin larut air, maka ia mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan. Disinilah fungsinya sustained release untuk memastikan vitamin sentiasa dalam badan.
 2. Satu tablet Vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren, di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam. So takyah susah2 nak makan 7-8biji oren hari2. Telan je sebiji Vitamin C Shaklee ni dah tentu2 kita dapat khasiat Vitamin C yang cukup untuk badan. 
 3. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan Vitamin C dengan lebih baik. So takdelah sia2 makan Vitamin C tapi badan tak dapat serap secara optimum kan.
 
Walaupun Vitamin C memang famous dengan manfaatnya untuk kecantikan, sebenarnya ada banyak lagi manfaat Vitamin C yang lain.

MANFAAT VITAMIN C


 1. Dengan pengambilan Vitamin C secara teratur dapat melindungi badan dari jangkitan
 2. Menguatkan tulang dan gigi kita
 3. Mempercepat penyembuhan luka. Sebab itu jugalah Vitamin C ni juga dicadangkan kepada ibu2 yang sedang berpantang untuk mempercepat penyembuhan luka.
 4. Berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.
 5. Membantu menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.
 6. Merangsang pengeluaran kolagen. Bila badan kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
 7. Mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
 8. Memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.
 9. Membantu cegah sunburn sekiranya di ambil bersama2 Vitamin E.
 
Jom serlahkan kecantikanmu dengan Vitamin C. Pastinya anda taknak orang salah anggap anda adalah kakak/emak kepada suami sendiri bukan.

------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment