Wednesday, 25 June 2014

Home » , , , » Kenapa Vitamin E Shaklee Ada Ekstrak Biji Anggur

Kenapa Vitamin E Shaklee Ada Ekstrak Biji Anggur

Masih lagi dalam mood anniversary sebab belum habis bulan Jun :) So masih lagi nak bercerita tentang vitamin cinta...tak lain tak bukan Vitamin E. Tapi kali ni nak fokus pada kelebihan Vitamin E Shaklee yang lain pulak.

Sapa yang pernah tengok botol Vitamin E Shaklee yang lama? Yang baru? Perasan tak apa perbezaan antara kedua2 botol tu?

vitamin e dengan selenium dan ekstrak biji anggur
 
Ye betul. Botol yang baru ada ditulis "Grape Seed Extract". Bermakna formula baru Vitamin E dilengkapi dengan ekstrak biji anggur. Sebab itu jugaklah warna Vitamin E tu lebih gelap dari yang asal.

So kenapa Shaklee pilih untuk tambah ekstrak biji anggur dalam formula yang Vitamin E yang diperbaiki ni ye?

Ekstrak biji anggur mengandungi kandungan polifenol yang tinggi. Polifenol yang terdapat di dalam biji anggur adalah PROCYANADIN. Procyanadin merupakan sejenis antioksidan yang sangat bagus.

Daripada beberapa kajian saintifik, didapati kandungan antioksidan dalam biji anggur melebihi 50 kali Vitamin E dan 20 kali Vitamin C.
 
Procyanadin ni jugak membantu dalam mengikat kolagen pada sel. Ikatan ni bertindak menegangkan kulit dan meningkatkan elastisiti kulit. Secara tak langsung menjadi salah satu agen anti-penuaan. So no wonderlah sesiapa yang mengamalkan Vitamin E secara konsisten awet muda belaka.

Selain itu, sifat semulajadi Procyanadin yang bertindak sebagai pelindung sinar matahari membantu melindung kulit muka atau badan yang terdedah daripada risiko UV

Pengambilan Vitamin E bersama2 Vitamin C berupaya melindungi kulit daripada sunburn. Kalau jenis yang muka cepat gelap tu memang sangat disarankan amalkan kedua2 vitamin ni.

Promo Vitamin E masih berlangsung. So sekarang adalah waktu yang sesuai untuk beli dan simpan buat stok. Hubungi saya sekarang :)

------------------------------------------------------------ 
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment