Monday, 27 August 2012

Home » , , » Shaklee, Breastfeeding Set Pilihan di Bulan Puasa

Shaklee, Breastfeeding Set Pilihan di Bulan Puasa

Shaklee, Breastfeeding Set Pilihan di Bulan Puasa

Penyusuan di bulan puasa kadangkala mencabar bagi sesetengah ibu. Sementara ibu-ibu lain menjalaninya seperti biasa, malah ada yang susu badan makin bertambah, namun ada ibu yang mengalami masalah – susu semakin kurang dan seolah-olah hampir kering.
 
Terdapat pelbagai cara untuk menghadapi dan mengatasi masalah ini:-
  • Ingat, ibu yang menyusukan anak & risau tentang keselamatan anaknya bila susu merudum, dibolehkan berbuka — in this case, stok pun tak ada.
  • Menambah sesi mengepam di waktu siang dan malam.
  • Mengamalkan diet yang tertentu misalnya mengamalkan kurma, air zam-zam, dan sebagainya.
  • Mengambil suplemen semulajadi yang membantu tubuh kekal ‘fit’ semasa menyusukan.

Pilihan di tangan ibu, yang penting si manja tetap mendapat susu ibu yang cukup berkhasiat dan terbaik buatnya walaupun di bulan puasa.
 
Sejak awal Ramadhan yang lepas, ramai ibu yang mencari Shaklee breastfeeding set (NOTA: ia bukan set official Shaklee, namun telah diatur untuk memenuhi keperluan ibu menyusu), dan syukurlah kebanyakkan menemui keputusan yang sangat POSITIF!
 

Apa yang mereka ambil?

 
Di bawah adalah antara suplemen-suplemen yang sesuai dan terbaik untuk ibu yang menyusukan anak (samada puasa atau tidak, susu banyak atau tidak)
 
set Breastfeeding Shaklee
Set Vitamin Asas Penyusuan Dgn Alfalfa
set eufor pack
Set Vitamin Asas penyusuan Tanpa Alfalfa (dgn Ostematrix)
Set Penyusuan dengan Alfalfa dan Ostematrix
Set Vitamin Penyusuan dengan Alfalfa dan Ostematrix
set triple M shaklee
Set Vitamin Breastfeeding Premium
 
Manakala special untuk ibadah puasa, salah satu pilihan HOT ibu-ibu menyusukan anak (dan tak menyusu juga) ialah MIGHTY 3 GEMS
 
mighty 3 gems shaklee
Shaklee Mighty 3 Gems
 
Mighty 3 Gems ni memang HOT SELLING masa bulan puasa yang lepas, terutama PERFORMANCE DRINK, mana taknya, SOLD OUT sahaja di HQ dan branch. Sangat kritikal bekalan Performance Drink masa bulan puasa yang lepas ni. Insya-Allah, ia bukan saja bagus untuk ibu, malah sekeluarga.
 
Saya sekeluarga mengamalkan MIghty 3 gems terutama Performance Drink. Syukur alhamdulillah, walapun adakalanya tak sempat bersahur dengan makanan berat (kerana terlewat bangun), namun dengan izin Allah kami dapat meneruskan aktivti lain seperti biasa.

Sekiranya ibu ada masalah dengan bekalan susu yang tidak memudaratkan anak2, bolehlah cuba set2 yang tersenarai di atas. Namun Performance Drink bagi saya, a-must semasa puasa. Memang ramai yang suka minum performance drink di bulan puasa.. bagus juga untuk warga emas dan anak2 yang baru nak belajar puasa.
 
Yang penting, ia adalah HALAL dan menjalani ujian klinikal, tanpa kesan sampingan.
 
 
Sepertimana MommyLyna, saya dan suami juga mengamalkan pengambilan Mighty 3 Gems semasa bersahur tanpa mengambil apa2 makanan yang lain. Syukur alhamdulillah, dengan izin Allah kami dapat meneruskan aktiviti lain seperti biasa. Suami memang sangat sukakan set Mighty 3 Gems ni sampaikan sudah habis bulan puasa pun suami masih amalkan. Belum pernah lagi saya nampak suami sangat2 konsisten dan komited mengambil apa2 supplement sebelum ni, sampailah saya perkenalkan set Mighty 3 Gems ni. Senang hati saya bila nampak perubahan ni...yelah, isteri mana yang tak sayang suami kan :) Semestinya saya juga inginkan yang terbaik buat orang tersayang saya.
 
Anda bagaimana? Pastinya anda juga mahukan yang terbaik buat orang2 tersayang anda.
 
------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.
 
* Entri ini adalah berdasarkan testimoni/pengalaman pengguna dan hasil dari setiap pengguna mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment