Monday, 13 August 2012

Home » , , , , , , » Collagen Powder Shaklee, Terbaik!

Collagen Powder Shaklee, Terbaik!

Collagen Powder Shaklee, Terbaik!

Sejak dilancarkan, suami saya telah menjadi pengguna tegar Collagen Powder Shaklee ni, yang mana without fail beliau setiap hari akan mengambil Collagen Powder bersama-sama antioksidan yakni Vivix serta Vitamin C dan Vitamin E.

Suami saya semasa zaman remajanya ada banyak masalah kulit, maklumlah remaja kan. Dan seperti lelaki2 lain, beliau pun culas juga nak makan supplemen. Sebab tu saya bagi dia minum Vivix. Dan bila dilancarkan prpduk baru Collagen Powder ni, memang saya looking forward sebab boleh mix sekali dengan Vivix tu.

Mungkin ada yang tanya “Boleh ke collagen mix dengan Vivix?”

Yes, jawapannya memang terbaik. Sebab apa, kolagen dalam tubuh kita ni works very well dengan antioksidan. Antioksidan (Vivix) menjaga kolagen tubuh kita agar tetap utuh dan teguh.

collagen powder vivix

Alhamdulillah, sekarang ni suami saya adalah peminat setia Collagen Powder Shaklee, setelah merasai sendiri perbezaannya. Malah beliau berkongsi kebaikan dengan ahli keluarga lain dan kawan-kawan ^^

Apakah keistimewaan Collagen Powder Shaklee ni?


Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

Bukan utk tujuan kecantikan kulit saja, Collagen Powder ni juga membantu untuk fungsi-fungsi lain:
Mencantik dan menyuburkan rambut - Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis dan rambut. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang.
Mencantikkan kuku – Kurang kolagen boleh menyebabkan kuku kusam dan mudah patah.
Menegangkan payudara – Ini pasti disukai semua.. syhhhh!
Menguatkan tulang – Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Jadi kita perlukan kolagen untuk tulang yang sihat.

Adakah Collagen Powder Shaklee selamat untuk IBU MENGANDUNG dan MENYUSU?


Secara asasnya, kolagen selamat malah diperlukan untuk menjaga kulit agar tidak mengalami rekahan (stretch mark) bagi wanita hamil. Namun, ibu-ibu harus berwaspada pada bahan-bahan yang digunakan, kerana ada bahan yang tidak sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu. Malah, harus tahu juga bahawa produk2 kolagen ni tidak diuji terhadap wanita hamil dan menyusu. Oleh itu, ibu-ibu kena periksa dulu apa bahan yang digunakan. Contohnya dalam Collagen Powder Shaklee ni mengandungi sejenis herba bernama Pfaffia yang tidak sesuai untuk wanita hamil kerana ia memberi kesan kepada hormon mengandung. Tapi jangan risau, ibu mengandung boleh menggunakan Collagen sebagai masker.

Bagaimana dengan ibu menyusu? Ibu menyusu boleh hubungi saya untuk mendengar satu cerita :)
Alhamdulillah, saya suka sangat dengan Collagen Powder Shaklee ni. Secara tak langsung ia selesaikan beberapa masalah suami saya. Dengan izin Allah jua..

------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

* Entri ini adalah berdasarkan testimoni/pengalaman pengguna dan hasil dari setiap pengguna mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment