Wednesday, 2 December 2015

Home » , » Atasi Masalah Anak Sukar Faham Pembelajaran Dan Mudah Lupa

Atasi Masalah Anak Sukar Faham Pembelajaran Dan Mudah Lupa

Ada kanak-kanak yang hadapi masalah dalam pembelajaran seperti mudah lupa apa yang diajarkan cikgu di sekolah atau sukar nak faham apa yang diajar.

Sebagai ibu bapa pastinya hal ini membimbangkan bukan?

Banyak faktor penyebab bila berkaitan dengan masalah ingatan ni, antara penyebabnya adalah terlalu banyak terdedah kepada permainan elektronik atau faktor pemakanan yang tak seimbang.

Sempena bulan Disember ni saya nak share tentang Lecithin yang tengah hot promo sekarang ni. Kenapa Lecithin? Sebab Lecithin sangat bagus untuk fungsi otak dan atasi masalah ingatan.

Badan sangat memerlukan lecitin tetapi tidak boleh menghasilkannya sendiri, jadi ia perlu diambil melalui diet harian. 30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.

“Soybean lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin”

Kalau nak tahu, Lecithin Shaklee adalah bersumberkan kacang soya. Setiap kapsul gel lembut Lecithin Shaklee menyumbang 530mg lecitin. So tak perlu nak jeling-jeling produk lain dah untuk cari yang terbaik.

Lecitin dikenali sebagai makanan otak dan saraf kerana mengandungi dua bahan penting untuk otak iaitu Choline dan Acethylcholine.

lecithin shaklee


Acethylcholine, yang dihasilkan daripada choline merupakan sejenis neurotransmitter iaitu bahan kimia yang dilepaskan oleh sel saraf untuk menghantar signal ke sel-sel lain dalam badan. Acethylcholine berperanan penting dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak.

Kekurangan Acethylcholine akan menjejaskan fungsi ini dan seterusnya menggugat aktiviti seharian kita seperti berfikir, konsentrasi, ingatan, perbuatan berdiri, berlari, makan, bercakap dan sebagainya.

Lecitin juga sangat bagus untuk daya ingatan. Sesetengah pakar menyarankan pengambilan sebanyak 7000mg lecithin sehari untuk memulihkan daya ingatan.

Bulan ni ada promo Lecithin tau. Hubungi saya untuk ketahui lanjut.

Nak order produk Shaklee?

Mudah je, boleh order secara online dengan klik link di bawah:

Ingin dapatkan produk Shaklee secara COD (cash on delivery)?

Copp!! Nak dapatkan produk Shaklee dengan harga yang lebih murah? Jom daftar sebagai ahli.

Berminat menjana pendapatan sebagai SID (Shaklee Independent Distributor)?
Pertanyaan serta penyertaan anda sangat dialu-alukan :)

----------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

2 comments:

  1. Lecithin memang bagus untuk tajamkan daya ingatan kanak2....dan juga dewasa. Memang berbaloi beli lecithin.

    ReplyDelete
  2. Lecithin ni elok juga unruk yang nak kuruskan badan

    ReplyDelete