Wednesday, 9 December 2015

Home » , » Kenapa Susu Tepung Bayi/Kanak-Kanak Mesti Ada DHA

Kenapa Susu Tepung Bayi/Kanak-Kanak Mesti Ada DHA

Kenapa kalau tengok iklan susu tepung bayi/kanak-kanak mesti ada ayat wajib "apabila sel-sel otak berhubung"? 

Kemudian mesti ada highlight pasal DHA kan. Berlumba-lumba jenama susu tepung nak tambah kandungan DHA dalam susu. Dan larislah susu tepung tu kalau ada DHA lebih. Kenapa?

Sebab DHA ni adalah komponen utama untuk otak. DHA membantu meningkatkan fungsi kognitif bayi iaitu kebolehan belajar dan perkembangan mental semasa bayi membesar. Sebab tu bila ambil DHA dikatakan budak cerdik!

Seperti yang kita sedia maklum, proses pertumbuhan otak pada peringkat bayi dan seterusnya kanak-kanaklah paling penting dan kritikal berbanding pada usia lain. Jadi pastinya pada waktu inilah pemakanan kaya DHA perlu diambil supaya bekalan DHA mencukupi untuk perkembangan otak yang baik.

Jika masih bayi, maka ibu yang perlu mengambil DHA dan kemudian menyalurkannya kepada bayi melalui susu ibu (jika menyusukan). Jika kanak-kanak, ibu bapa boleh berikan makanan kaya DHA terus kepada anak.

omega shaklee

Salah satu sumber DHA adalah susu tepung yang saya cakapkan mula-mula tadi. Tapi makin tinggi kandungan DHA maka makin tinggi jugak nilai wang yang kita kena bayar. Tak percaya pergi survey sendiri 😊

minyak ikan shaklee

Sumber lain adalah dari minyak ikan. Omega Guard adalah minyak ikan terbaik. Omega Guard adalah ultra tulen dan gred farmasi, bukan gred rendah ye. Omega Guard juga merupakan satu-satunya minyak ikan terbaik.

Omega Guard mengandungi DHA yang mencukupi untuk otak. Omega ni boleh meningkatkan grey matter dalam otak.

Apa pulak grey matter ni? Apa kaitan dengan otak pulak?

Grey matter ini melibatkan keupayaan melihat, mendengar, ingatan, emosi, pertuturan, decision making dan juga self control. Sekarang lebih faham kan kenapa ramai orang nak lebih grey matter dalam otak dan betapa pentingnya kita merangsang grey matter ini. 

Tapi ada juga orang yang tak tahu pasal grey matter ni. So untuk lebih kefahaman boleh jugak search dalam youtube ada video menunjukkan grey matter dalam otak bertambah bila ambil Omega.

Bila banyak grey matter dalam otak, maka lebih banyak maklumat yang akan dihantar ke otak. Macam dalam iklan tu, bila sel-sel otak berhubung, kanak-kanak akan jadi cerdik.

Setakat ni susu tepung yang saya jumpa kandungan DHA nya paling tinggi pun setakat 25mg. Tapi...

Omega Guard: 360mg ❤️❤️

Dari kandungan DHA je dah boleh nampak kan baik pilih yang mana satu. Maka dari beli susu tepung mahal baiklah kita bagi Omega Guard ni yang terang-terang bagus dan lebih tinggi kandungan DHAnya. Harganya pula sangat mampu milik, berbaloi-baloi.

Nak order produk Shaklee?

Mudah je, boleh order secara online dengan klik link di bawah:

Ingin dapatkan produk Shaklee secara COD (cash on delivery)?

Copp!! Nak dapatkan produk Shaklee dengan harga yang lebih murah? Jom daftar sebagai ahli.

Berminat menjana pendapatan sebagai SID (Shaklee Independent Distributor)?
Pertanyaan serta penyertaan anda sangat dialu-alukan :)

----------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment