Tuesday, 18 March 2014

Home » , , » Ostematrix Shaklee Bekalkan Kalsium Terbaik

Ostematrix Shaklee Bekalkan Kalsium Terbaik

Kalau kita tengok tv, banyak betul iklan tentang susu kan...bermacam-macam jenama dan harga...baik susu untuk bayi, kanak-kanak, orang dewasa mahupun yang dah berusia. Mesej utama yang iklan-iklan tersebut sampaikan adalah penekanan kepentingan pengambilan susu atau sebenarnya kandungan kalsium dalam susu tu.
 
susu

Antara fungsi utama kalsium terhadap badan kita adalah:
  1. Untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat
  2. Untuk pembekuan darah, gerakbalas saraf dan kontraksi otot
  3. Untuk mencegah osteoporasis (kerapuhan tulang) sebab seiring dengan peredaran masa dan usia, jisim tulang kita akan berkurangan.
 

Dos Yang Disyorkan?

Kita digalakkan mengambil 1000mg kalsium sehari namun sebaiknya hanya 500mg setiap pengambilan. Kalsium yang berlebihan boleh menyumbang kepada penyakit batu karang yang sudah tentu tidak diingini oleh sesiapa pun.
 

Jenis Kalsium?

Terdapat dua jenis yang utama iaitu kalsium karbonat dan kalsium nitrat. Apa beza kedua-duanya?Kalsium karbonat memerlukan keadaan yang berasid untuk membantu penyerapannya di mana kita digalakkan mengambilnya selepas makan. Kalsium nitrat pula diserap dengan baik tidak mengira perut kosong atau penuh.
 
kalsium shaklee
 

Keistimewaan Kalsium Shaklee (Ostematrix)

Ostematrix Shaklee mengandungi Vitamin D. Vitamin D penting kerana ia membantu kalsium disebarkan dari sistem penghadaman ke seluruh darah dan tulang.
 
Ostematrix juga mengandungi kombinasi kalsium karbonat dan kalsium citrat. Kedua2nya penting supaya Ostematrix sesuai diambil semasa perut kosong ataupun selepas makan.
 

Siapa Yang Patut Mengambil Kalsium?

  1. Ibu mengandung
  2. Ibu menyusu
  3. Lelaki dan wanita yang ingin menjaga kesihatan tulang
  4. Mereka yang mengalami masalah sembelit
  5. Mereka yang mengalami masalah tulang patah atau terlibat dalam kemalangan

Ingin bekalkan badan anda dengan kalsium yang mencukupi? Jom order sekarang.

------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment