Tuesday, 11 June 2013

Home » , » Breastfeeding Set Untuk Ibu Menyusu Bertenaga, Anak Ceria

Breastfeeding Set Untuk Ibu Menyusu Bertenaga, Anak Ceria

Lumrah bagi ibu ada perasaan ingin menyusukan anaknya. Pastinya menghabiskan 2 tahun penyusuan secara eksklusif dengan jayanya menjadi harapan ibu. Namun, tidak ramai yang dapat menjayakannya kerana ia memerlukan komitmen, ilmu penyusuan serta pengorbanan dari ibu.
 
Walaupun sekarang ada pelbagai produk milkbooster di pasaran, ibu tidak boleh hanya mengharapkan produk milkbooster ini sahaja untuk membuatkan susu ibu banyak. Makan sebiji dua selama beberapa hari kemudian bersenang lenang menunggu hasilnya tanpa berusaha. Ibu tidak boleh menafikan konsep demand - supply yang sangat penting dalam penyusuan susu ibu. Ini kerana milkbooster hanya membantu dan pastinya ibu harus mengepam dan direct feeding baby sekerapnya (demand) supaya susu ibu bertambah banyak (supply). Pendek kata, pengeluaran susu ibu berkadar langsung dengan permintaannya. Semakin banyak mengepam atau direct feeding baby, semakin banyaklah susu ibu yang terhasil. Sebab itulah pentingnya ibu ada ilmu penyusuan.
 
Sekiranya ibu sedang mencari-cari produk milkbooster terbaik untuk dicuba, saya sarankan ibu mencuba set menyusu yang terdiri daripada supplement Shaklee yang berkualiti tinggi. Set ini telah disusun bukan sahaja untuk membantu pengeluaran susu ibu malah memastikan tubuh badan ibu sihat. Ini kerana susu yang penuh nutrisi adalah susu ibu yang mengandungi kesemua khasiat pada tahap optimum dan ia hanya boleh diperoleh daripada tubuh yang sihat.
 
Secara logiknya, sewaktu hamil ibu makan pelbagai jenis supplement untuk menyokong perkembangan bayi. Jadi, apabila berada dalam fasa penyusuan, mengapa keperluan supplement ini diabaikan dan dianggap tidak penting sama sekali? Sama seperti ketika hamil, supplement turut penting untuk anda membesarkan si manja. Oleh yang demikian, ibu sangat memerlukan vitamin dan mineral tambahan dalam usaha menjayakan penyusuan eksklusif. Pemakanan yang sihat dan pelbagai mengikut piramid makanan yang digabungkan bersama supplement tetap perlu ibu pertimbangkan demi menjamin kesihatan diri dan bayi dalam tempoh jangka panjang.
 
Masih ingin diyakinkan? Jom baca testimoni ibu yang berjaya menambah pengeluaran susu dengan bantuan set menyusu Shaklee.
 
set menyusu shaklee
Testimoni diri sendiri :

Lagi 1 minggu nk nek keje.Alhamdulillah dpt kmpul stok sbyk nie. ini adlh ank kdua sye.mse anak first,ilmu BF trlalu cetek dan smpat BF 3 bln jek.ksian si abg.kli ini sye dh psg niat Insyallah nk BF adik hingga 2 thun jika d izinkan olehNYA.
Sye start amik SHAKLEE msE ari 1st pantang dan mle kumpul stock slpas 2 bln . dgn pam scra konsisten + vit SHAKLEE inilh hsilnya , Alhamdulillah dh trkmpul 150++oz stakat nie.
 
set menyusu shaklee
Sebenarnya ada banyak lagi testimoni berkenaan set menyusu Shaklee ni. Akan saya kongsikan lagi dari masa ke semasa yang akan datang. Kalau nak diletak semua dalam satu entry memang takkan habis sehari :)
 
Mahukah ibu berjaya seperti mereka? Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut atau dapatkan consultation sebelum membuat belian.
 
------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment