Friday, 29 November 2013

Home » , , » Himpunan Testimoni Kolagen Shaklee (Collagen Powder)

Himpunan Testimoni Kolagen Shaklee (Collagen Powder)

Kolagen oh kolagen. Se famous rakan seangkatannya, botox. Kenapa saya kata rakan seangkatan? Sebab kolagen dan botox sama2 digunakan untuk tujuan kecantikan dan awet muda. Nampak muda dari usia yang sebenar...bak kata orang sentiasa remaja gitu :)
Dalam pasaran harini, pelbagai jenama kolagen yang boleh kita beli. Terpulang pada kesukaan dan kegemaran masing2.  Namun, tak ramai yang tahu apakah perkara penting yang perlu dipertimbangkan apabila memilih sesuatu jenis kolagen.
Biasanya pengguna akan bandingkan harga kolagen sesuatu jenama dengan jenama yang lain dan lebih cenderung untuk memilih kolagen dengan harga yang lebih murah. Sedangkan tidak tahu apakah spesifikasi kolagen tersebut i.e. berapa ukuran molekulnya, bahan apa yang digunakan sebagai kandungannya dll. 
Sumber kolagen yang terbaik adalah dari sumber ikan laut dalam. Ini kerana persekitarannya yang tahan lasak dan boleh menahan tekanan..yelah, makin dalam laut, makin tinggilah tekanannya kan.
Molekul kolagen diukur dalam unit Dalton. Semakin kecil nombornya, semakin bagus ia kerana lebih mudah dan cepat diserap oleh kulit/badan. Bukan sebaliknya ye. Jangan tertipu bila nampak je 2 juta Dalton terus berfikir itulah kolagen yang terbaik.
Sia2 saja kalau beli kolagen yang sukar diserap oleh badan dan akhirnya terbuang begitu saja dari badan kerana tidak sempat diserap oleh badan. Walaupun harganya murah, harus makan berpuluh2 kotak untuk mendapatkan hasil yang dikehendaki.
Oleh itu, haruslah bijak memilih. Memilih yang terbaik dan berbaloi dengan nilai wang yang dibelanjakan. Tapi, mana nak dapat kolagen yang ada ciri2 di atas tadi ye?


Kolagen Shaklee atau namanya Collagen Powder adalah kolagen yang memenuhi ciri2 di atas:
  • sangat lasak dan elastik kerana dihasilkan daripada sisik ikan merah laut dalam
  • jisim molekul yang sangat rendah iaitu hanya 1,000 Dalton sahaja
Adakah hanya itu saja? Semestinya tidak, Collagen Powder bukan menawarkan semata kolagen malah lebih lagi.
  • dilengkapi asid hidraulik yang dapat mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 liter air!
  • mengandungi vitamin C, vitamin B2 dan vitamin B6
  • mengandungi ekstrak kerang2an dan bakteria Lactobacilkus acidophilus untuk kesan elastik yang menakjubkan serta membantu penyerapan yang unggul.

Cukup sudah cerita tentang kolagen, jom kita baca testimoni pulak.Jadilah pengguna yang bijak memilih.
------------------------------------------------------------ 
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment