Friday, 19 April 2013

Home » , » Produk Kesihatan Untuk Berpantang Selepas Bersalin

Produk Kesihatan Untuk Berpantang Selepas Bersalin

Mengandung dan bersalin adalah fasa yang seorang ibu wajib lalui. Selesai fasa bersalin, fasa berpantang pun bermula. Kalau ikutkan orang dulu-dulu contohnya zaman nenek, mak kita lain proses berpantangnya. Urutan dan pengambilan jamu adalah kemestian. Tapi macamana dengan ibu-ibu yang tak lalu nak menelan jamu?
jamu berpantang
Jangan risau, kini ibu-ibu ada pilihan baru dengan mengamalkan pengambilan makanan tambahan yang berbentuk pil. Pastinya lebih memudahkan tanpa penyediaan yang rumit.
Cadangan vitamin untuk ibu-ibu yang berpantang:
vitalea (multivitamin) shaklee

Vita-Lea® Iron Formula

Merupakan multivitamin pertama di dunia yang lengkap dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh badan. Kandungan zat besi dan Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah. Sangat membantu diambil semasa pantang memandangkan ibu-ibu banyak kehilangan darah semasa/selepas bersalin.

asid folik shaklee

B-Complex

Mengandungi 8 kumpulan vitamin B (B1, B2, B3, B6, B12, biotin, asid pantotenik, asid folik) bagi membantu memelihara kesihatan yang baik, memberi tenaga, sebagai penenang (anti-stress) membantu mengelakkan kemurungan / meroyan. Asid folik dan Vitamin B12 juga membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh.
vitamin c

Vitamin C

Penting untuk pembentukan kolagen yang membantu mempercepat pemulihan luka dan memperbaiki tisu yang rosak akibat bersalin serta menguatkan antibodi badan. Vitamin C juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat.

zink

Zinc Complex

Bekerjasama dengan Vitamin C untuk mempercepat pemulihan luka dalaman (rahim). Ikan haruan yang biasa diamalkan oleh ibu-ibu bersalin mengandungi zink dan Zinc Complex merupakan alternatif terbaik disamping memastikan ibu-ibu mendapat bekalan zink yang mencukupi.
------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment