Monday, 12 September 2011

Home » » Vitamin untuk kecantikan

Vitamin untuk kecantikan

Salam mommies semua,

Puasa sudah...raya pun sudah...now get back to work...tapi bukan pasal kerja yang saya nak cerita. Hari ni saya nak kongsikan tips kecantikan buat para ibu.

Untuk mendapatkan kulit yang awet muda, cantik dan berseri-seri, boleh amalkan pengambilan:

Vitamin A

Vitamin A menyumbang kepada pertumbuhan sel dan pemulihan, terutamanya sel-sel kulit, malah penting untuk menguatkan penglihatan malam, membantu pertumbuhan tulang, dan mengawal selia sistem imun. Kekurangan Vitamin A boleh menyebabkan bukan sahaja untuk mengeringkan kulit, tetapi juga boleh mengeringkan rambut, kuku pecah, dan mata kering.

Vitamin C

Vitamin C sangat penting untuk mendapatkan kulit yang licin dan awet muda kerana vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Selain itu, vitamin C juga sangat berguna untuk menyembuhkan luka dengan cepat kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.
Info lebih banyak kebaikan vitamin C di sini.

Vitamin E

Vitamin E adalah vitamin untuk anti-penuaan kerana kesan antioksidan dan vitamin E menghalang proses penuaan sel dan memperbaiki pembekalan oksigen dan memberi lebih ketahanan. Selain itu, vitamin E membaiki pembekalan oksigen dan asid nukleik, menyembuhkan parut, tompok dan kesan pada kulit.
Info lebih banyak kebaikan vitamin E di sini.
------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment