Wednesday, 7 September 2011

Home » » Perlukah Supplement Tambah Susu?

Perlukah Supplement Tambah Susu?

Terdapat banyak jenis penggalak susu contohnya alfalfa dan fenugreek. Adakah anda ibu-ibu yang tergolong dalam mereka yang memerlukan penggalak susu atau disebut juga galagtagogue?

 

Golongan ibu yang memerlukan supplement tambah susu

1. Mereka yang mengalami kemeruduman susu. Di samping membuat sesi pengepaman yang kerap, mereka memerlukan penggalak susu untuk membantu meningkatkan hasil susu.

2. Ibu yang mengalami stress, kepenatan dan risau jika pemakanan yang diambil tidak seimbang. Dengan mengambil supplement, boleh membantu ibu lebih cergas dan tidak perlu risau dengan vitamin-vitamin yang mungkin tidak mencukupi.

Tiada salahnya mengambil penggalak susu jika anda benar-benar mahukan hasil susu yang memuaskan jika ibu-ibu mengetahui dan memahami asas penyusuan. Tiada istilah susu datang sendiri dengan banyaknya tanpa usaha. Salah satu usaha kita adalah dengan mengepam dan makan makanan seimbang. Dan juga kita boleh berusaha dengan mengambil bahan penggalak susu seperti pil alfalfa.


------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment