Thursday, 9 May 2013

Home » , » Tips Mengatasi Sembelit Sewaktu Hamil

Tips Mengatasi Sembelit Sewaktu Hamil

Aduh sakit dan fobianya kalau terpaksa meneran sewaktu hamil, lagi gerun kalau lepas bersalin. Kebanyakan ibu-ibu pastinya ada mengalami sembelit sewaktu kehamilan mahupun selepas bersalin.
 
sembelit waktu hamil

So apa nak buat untuk elakkan kejadian sembelit ni berlaku?
  1. Makan makanan yang kaya serat seperti buahan, sayuran, roti gandum dll
  2. Jadikan kebiasaan membuang air besar sebagai rutin harian
  3. Banyakkan mengambil minuman yang hangat
  4. Seeloknya gunakan tandas duduk daripada yang mencangkung
  5. Semasa menggunakan tandas duduk tegak dan bersandar sedikit ke belakang, naikkan lengan ke atas dan bergerak dari sisi ke sisi untuk mengaktif dan melancarkan usus besar
  6. Jika ibu-ibu bekerja yang menyebabkan anda terpaksa duduk hampir sepanjang masa, bangun dan berjalan setiap selang satu jam atau bila ada masa
  7. Berbincang dengan doktor jika ibu-ibu perlukan penggunaan laksatif
  8. Mengamalkan Ostematrix Shaklee!
kalsium magnesium shaklee

Ostematrix Shaklee merupakan alternatif mengatasi sembelit secara semulajadi dan sangat membantu untuk rasa lawas dan selesa. Kelebihan Ostematrix Shaklee ialah kerana ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin d yang mana boleh mengelakkan sembelit dan juga lebih selamat dari risiko batu karang. Pastinya pengambilan Ostematrix merupakan cara yang terbaik dan lebih selamat bagi ibu-ibu mengandung mahupun selepas melahirkan.

Jangan biarkan diri ibu-ibu sentiasa dibelenggu rasa fobia sembelit ketika hamil atau berpantang. Dapatkan Ostematrix Shaklee sekarang untuk sistem pembuangan yang lancar.

------------------------------------------------------------
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Hubungi saya di feeza.k@gmail.com atau 0133602633 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment